Deel III van boek over Santpoort in aantocht


Net als Sint-Nicolaas is deze maand ook deel III van het boek ‘Santpoort-Dorp en –Station in de 20e eeuw’ in aantocht. Onze oud-voorzitter Guus Hartendorf schreef het boek, dat vanaf 27 november aanstaande voor € 21,50 in de boekhandel te koop is. Deel III beslaat 168 pagina’s en is rijkelijk voorzien van illustratiemateriaal, zoals een aantal luchtfoto’s. Jeroen Bakker van Uitgeverij Cornegge is de uitgever van dit ‘jubileumboek’.

De auteur besteedt onder andere aandacht aan het Kindercircus Bas, aan wellicht de eerste cateraar van ons land Willem Zuyderduyn, een nieuw licht op het ‘verraad’en de arrestatie van verzetsmensen, over een ‘bevrijdingskind’ dat zijn vader nooit gekend heeft en pas in 2008 voor het eerst zijn stem hoort, over de historie van de Da Costa kweekschool, over drukkerij/uitgeverij Cornegge van het Huis aan Huis en de historie van het Provinciaal Ziekenhuis nabij Santpoort.

Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan mw. A. van Dok-van Weele, oud-burgemeester van Velsen.


De Spanjaardsberg aan de J.T. Cremerlaan in de jaren vijftig. In de eerste helft van de jaren zestig werd hier de IJmond-MTS gebouwd, die in 2013 uit het straatbeeld verdween. Nu is het tijdelijk een stukje natuurgebied. (Foto: D. Zuyderduyn)


Home

©2013 Historische Kring Velsen