Werkgroep Genealogie


Iedere tweede dinsdagavond van de maand om 19.30 uur bent u van harte welkom op onze maandelijkse genealogieavond in de vergaderruimte in het Witte Theater, Kanaalstraat 257 IJmuiden (ingang kanaalzijde). Ook kunt u hier in onze ruim gesorteerde bibliotheek snuffelen. In de bibliotheek staat een grote verzameling genealogiŽn, stamreeksen en familiegeschiedenissen die u kunt raadplegen.
Het lidmaatschap van de Historische Kring is voldoende om deze avonden te bezoeken. Bij dit lidmaatschap is inbegrepen het jaarboek Velisena, 2 lezingen per jaar en diverse excursies van de Kring. Soms worden voor de excursies een kleine vergoeding gevraagd. Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u terecht bij Hans Bolland, tel. 023 5381109.


Het Witte Theater

Thema-avonden

Regelmatig houden we thema-avonden over een interessant genealogisch onderwerp door een gastspreker. Zo hebben we al lezingen gehad van Agnes Dunselman over het onderwerp Het ontstaan en het gebruik van familie-achternamen, Jan Morren hield een dia-lezing over Huize Velserbeek, Hans Bolland behandelde de naamvarianten en maakten ons wegwijs in de archieven en Ingrid Droog liet ons zien hoe een stamboom te beginnen. Over het thema Genealogie en internet en het gebruik van het HAZA Data computerprogramma heeft Ben Prins diverse avonden uitleg gegeven.

Bibliotheek

Heeft u boeken, een genealogie of kwartierstaat in de kast en die zijn over de hand dan maakt u ons er erg blij mee! U kunt ze langs brengen tijdens onze genealogieavonden of een e-mailtje naar velisena@quicknet.nl. Alvast bedankt!

Raadpleeg de on-line boekenlijst


Hans Bolland geeft informatie over de diverse Archieven.

Genealogie op Internet


Home

©2000-2009 Historische Kring Velsen